Wo 18 juli 19:00 uur Oefenwedstrijd
SC Heerenveen SC Heerenveen VS FC Twente FC Twente

Verdiende winst FC Twente

Na de nederlaag uit bij ADO, rechtte de ploeg dinsdagavond de rug. In een sfeervolle De Grolsch Veste versloeg een vechtend FC Twente tegenstander PEC Zwolle met 2-0. “We moeten blijven knokken en 100% geven voor deze mooie club.”

“ZORGEN DAT WE IN EREDIVISIE BLIJVEN WAAR FC TWENTE HOORT” 

“We staan laatste, maar voor gevoel heb je de jacht wel geopend vandaag”, zegt Van der Lely opgelucht. “We konden wel naar boven kijken, maar als je 18 wedstrijden niet wint is dat een beetje naïef. Nu heb je het gevoel te pakken en dan moeten we nu ook de druk opvoeren.” Van der Lely wordt dagelijks geconfronteerd met de emoties in de regio. “Het leeft hier enorm. Er is veel stress, veel druk. Dat merk je. Je wordt op straat aangesproken: “kom op winnen”, dat weet je zelf ook. Mooi om te zien hoe diep het zit hier. Ook bij de mensen van de club, op het stadion en op het Trainingscentrum. Deze club hoort in de Eredivisie, daar moeten wij voor zorgen. De fans blijven ons steunen, vanavond konden we eindelijk wat terugdoen. Maar de realiteit is wel dat we nog steeds onderaan staan, dus vanaf morgen moet er weer focus zijn.”

“VANDAAG LATEN ZIEN DAT WE HET KUNNEN” 

Thesker: “Dit werd een keer tijd, we wachten al veel te lang, maar vandaag was het 100% verdiend. Dit hadden we nodig om een keer die 2-0 te maken. Dan zie je dat we ineens ook kunnen voetballen en goed kunnen verdedigen. De hoop was er altijd. We zijn afhankelijk van Sparta, als ze morgen verliezen en dan is het nog maar 1 punt en kan er van alles gebeuren. We hebben gezocht naar deze drie punten. Vandaag was het dominant, maar we zijn er nog lang niet. We moeten blijven knokken en 100% geven en ook wat geluk hebben. Vandaag hebben we laten zien dat we het kunnen.”

“IK WIL SPELEN EN ALLES GEVEN”

“Ik speel constant met pijnstillers”, zegt Assaidi desgevraagd. “Maar ik wil steeds spelen. Ben een speler die vrij moet zijn, dan ben ik nu niet, maar ik probeer alles te doen. Nog twee wedstrijden te gaan. We moeten alles doen voor deze club. Wat een fantastische club. Als je vandaag onze fans weer ziet. Deze club hoort in de Eredivisie. Laten we hopen dat het lukt.”

< Terug naar nieuwsoverzicht
Trotse communicatiepartner van de Gouden Talenten: Bandwerk internet- en reclamebureau